Espectáculo
- Infantil - Música -
- Clásica - Cuentacuentos - Otros -

Cincàpats, la ciutat dels aliments

Sinopsis

Es tracta d’un conte musical on dos xiquets s’introdueixen en una ciutat on cada barri pertany a un grup d’aliments. Durant el seu recorregut es van trobant diversos personatges, relacionats amb el grup d’aliments corresponent, que els hi expliquen perquè són necessaris aquells aliments i com han de repartir-los al llarg del dia. Al final de cada explicació, el personatge els hi canta una cançó que resumeix el que els hi acaba d’explicar perquè els ajudi a recordar-ho millor.

 

El projecte “Cincàpats, la ciutat dels aliments” és una iniciativa que pretén treballar en la promoció de la salut i els hàbits alimentaris dels xiquets i xiquetes en edat de primària mitjançant els contes i la música.
El ritme de vida de la nostra societat actual juntament amb una incorrecta distribució dels àpats al llarg del dia, l’abandonament de la dieta mediterrània i el sedentarisme son les causes de l’aparició de la obesitat, la diabetis o el colesterol durant la infància; aquests trastorns van en augment i s’han convertit en un problema de salut pública.
Per evitar-ho, no s’ha d’actuar només quan ja ha sorgit el problema sinó abans, per poder fer una bona prevenció i evitar la seva aparició.
Per això, una bona educació nutricional des de les primeres etapes de la vida és essencial per adquirir uns hàbits alimentaris correctes i tenir més garanties que aquests hàbits es consolidin i es mantinguin a mesura que van creixent.
El millor moment per dur a terme aquesta prevenció és l’etapa escolar donat que és un període d’aprenentatge cultural però també ho és de creixement i desenvolupament tant físic com intel·lectual on una correcta educació nutricional serà el fonament d’una alimentació saludable que assentarà les bases per adquirir un bons hàbits alimentaris que perduraran en arribar a l’edat adulta.

FICHA ARTÍSTICA

Autor
Xavier Piquer i Marta Figueras
Dirección
Xavier Piquer
Nº de Componentes
7
Público
Familiar
Idioma
Español
Duración
60 minutos

PRECIO

Precio
Consultar

Galería de imágenes