Espectáculo
- Música -
- Clásica - Grupos Corales -

El Naixement, cantata de Nadal

Sinopsis

El Naixement és una cantata de tema nadalenc original del compositor Rafael Beltrán, escrita per a orquestra, cor i veu solistes, sobre textos poètics de l’escriptor Jacinto Heredia, ambdós vila-realencs.

Conformen la cantata, després de l’obertura orquestral, quatre escenes iniciades cadascuna per recitatius que recullen fragments al·lusius procedents dels textos bíblics: Camí de Betlem, En un humil pessebre, L’anunci als pastors i Adoració dels mags. Al testimoni de l’evangelista narrador, figura habitual en els oratoris litúrgics, s’afegeixen els dels animals presents en les diverses escenes, que actuen com a fil conductor dels fets. Es combinen així els plantejaments de rigor espiritual amb una vessant de caire fabulós que es correspon amb les dates festives.

Sense abandonar el seu concepte global de música culta, la cantata El Naixement està especialment destinada a públics familiars i els més joves, de manera que inclou també passatges melòdics populars, com una cançó de bressol o una nadala de caràcter local i s’alternen els passatges orquestrals amb els corals, les àries i els duos dels solistes, o les intervencions cantades dels animals presents a les diverses escenes, que actuen com a fil narratiu amb els seus testimonis: el ruc, el bou, una ovella i un camell.

Per a la seva interpretació es requereix una orquestra de corda i un cor en el que intervenen algunes veus com a solistes. 

FICHA ARTÍSTICA

Autor
Rafael Beltrán i Jacinto Heredia
Dirección
Orquestra Supramúsica
Nº de Componentes
36
Público
Tots els públics
Idioma
Catalán
Duración
60 minutos

PRECIO

Precio
Consultar