Espectáculo
-
- Clásica - Cuentacuentos - Multimedia -

LA HISTÒRIA DEL SOLDAT – IGOR STRAVINSKY

Sinopsis

Una producció amb música, audiovisual i narració

L’Orquestra Lírica de Castelló presenta la seua nova producció La història del soldat, teatre musical amb partitura d’Stravinski. L’obra original, en forma de paràbola, va ser estrenada l’any 1918 per a poder ser representada per músics i actors ambulants. En 1918 el mateix Stravinski va dirigir l’estrena de l’Histoire du Soldat en el Teatre Municipal de Lausanne (Suïssa), però l’epidèmia coneguda com la grip espanyola va cancel·lar la resta de la producció, que no va poder tornar a representar-se fins a cinc anys més tard.

L’Orquestra Lírica presenta una versió de la reconeguda obra mestra del compositor rus, amb traducció i adaptació dels textos al valencià acompanyada per un teló audiovisual.

L’espectacle musical utilitza una orquestra de cambra —violí, clarinet, contrabaix, fagot, corneta, trombó i percussió—, un narrador-actor, il·luminació i pantalla cinematogràfica, per a representar aquest conte popular rus el llibret original del qual, d’inspiració faustiana i estètica neoclàssica, va ser escrit pel suís Charles Ferdinand Ramuz.

La trama s’articula al voltant d’un soldat que en tornar de la I Guerra Mundial dóna el seu violí al dimoni a canvi d’un llibre on es llig el futur. En aquesta nova producció de l’OLCS el text narratiu que interpretarà amb la seua veu radiofònica Raúl Puchol s’ha traduït al valencià. I la història del soldat ha sigut adaptada per Carlos Pascual, director artístic i musical del projecte, per fer-la transcórrer en un poble de la comarca de La Plana al qual el soldat torna a casa després de la Guerra Civil espanyola i on el futur s’endevina a través d’una empresa discogràfica de vinils de 33rpm introduïts en els anys 50.

A més, l’espectacle es completa amb la projecció de fragments animats de A soldier’s tale del reconegut il·lustrador estatunidenc Robert O. Blechman, la seua particular adaptació audiovisual de l’obra d’Stravinski en la qual podem trobar nombroses referències artístiques a Cocteau, Picasso, Picabia, Mondrian o Kandinski. Una obra teatral per a tots els públics.

Organiza
Orquestra Lírica de Castelló

FICHA TÉCNICA

Escenario
No imprescindible
Sonido

Pantalla LED 4m x 2m (mínim) en estructura
Microfonia 7 instrumentistes + 1 veu (sols exterior)
PA 1W/persona (sols exterior)

Iluminación

6 focos par LED
2 retalls ETC JR 575W 25/50

Otros

Estructura davantera (pont) o 2 T laterals
8 cadires músic (sense braç)
9 faristols
1 tècnic d’il·luminació
1 tècnic de so

FICHA ARTÍSTICA

Autor
Igor Stravinsky
Dirección
Carlos Pascual
Nº de Componentes
8
Idioma
Catalán
Duración
60 minutos
Otros

Edició i control audiovisual: Lluïsa Ros
Narrador-actor: Raúl Puchol
Solistes de l’Orquestra Lírica de Castelló
Direcció musical i artística: Carlos Pascual

PRECIO

Precio (sin IVA)
3600 €
Observaciones

Si el teatre o espai compta amb microfonia, pantalla i iluminació el preu pot ser ajustat a la baixa.

Pantalla LED 4m x 2m (mínim) en estructura
Microfonia 7 instrumentistes + 1 veu (sols exterior)
PA 1W/persona (sols exterior)
6 focos par LED
2 retalls ETC JR 575W 25/50
Estructura davantera (pont) o 2 T laterals
8 cadires músic (sense braç)
9 faristols
1 tècnic d’il·luminació
1 tècnic de so

Galería de imágenes

Vídeos