MACVAC Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni

Villafamés - Castellón
Carrer Diputació, 20, 12192 Vilafamés
Joan Feliu Franch
gestion@macvac.es
639565450
http://www.macvac.vilafames.es

El Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni (MACVAC) va ser creat el 1970, tot i que es va inaugurar oficialment el 18 agost de 1972. En aquells moments es deia Museu Popular d’Art Contemporani de Vilafamés, i es va deure a la tasca del reconegut crític d’art Vicente Aguilera Cerni, que va ser el seu fundador i primer director, raó per la qual actualment porta el seu nom. Ell, al costat del llavors alcalde de Vilafamés, Vicente Benet, va aconseguir posar en marxa un projecte singular i inèdit a l’Espanya de l’època.

A causa de les especials particularitats del contingut i continent, el nostre Museu està considerat com un referent en l’àmbit de l’art contemporani, comptant amb un gran prestigi tant a nivell nacional com internacional. La col·lecció compta més de sis-centes obres, encara que només al voltant de tres-centes, per qüestions d’espai, poden exposar-se. Algunes d’elles són donacions i altres estan en dipòsit temporal o indefinit, amb l’especial característica que un determinat nombre es pot vendre (obres distingides en les cartel·les amb el color verd).

El MACVAC es troba al Palau del Batlle, un palau del gòtic civil valencià, construït a mitjan segle XV i reformat al segle XVIII, que va ser residència oficial de l’administrador real i seu del representant de l’Ordre de Montesa.

DESCRIPCIÓN

Tipo de recinto
Salas exposiciones
Aforo
200
WiFi
Seguridad
Guardarropa
Galería de imágenes
Situación