L’Estança Harmònica, música barroca

Castellón de la Plana

L’Estança Harmònica

música barroca

Isabel Alcaraz, soprano

Anna Albert, Oboé

Alberto Cabedo, violí

Miguel Ángel López, violí

Miquel Falomir, viola

Anna Pitarch, violoncel

Manel Sifre, clavicèmbal

L’Estança Harmònica és una formació musical vocal i instrumental formada en el 2007 amb la vocació de recrear i difondre la música dels segles XVII i XVIII amb criteris historicistes. En cada projecte musical es pretéreproduïr fidelment l’estil i els criteris musicals del moment en què es va escriure la música interpretada, tant en els instruments (construïts o adaptats segons els de l’època) com en la tècnica interpretativa (afinació, articulació, fraseig, tempo, dinàmiques, ornamentacions…). Els repertoris de concert de L’Estança Harmònica són una mostra variada de les formes musicals barroques, com ara la sonata, l’ària, la cantata, la suite i el concert, amb una acurada selecció de les obres dels autors més reconeguts d’aquest període esplendorós.

L’Estança Harmònica integra músics valenciansvinculats a la PlanaTots han compaginat l’activitat professional docent amb la realització de concerts i una formació musical contínua exigent i especialitzada, tant en l’Estat Espanyol com en l’estranger. Entre els seus formadors podem citar Enrique Palomares, M. Tampere-Bezrodny, Vasko Vassilev, Bruno Vidal, Hiro Kurosaki, Olivia Centurioni, Lluís Claret, Sergi Boadella, Flavio Ferri-Benedetti, Joan Ferrer Serra, Lambert Climent, Caridad Zarzo, Yolanda Monsergas, Paul Cortese, Elisabet Woltêche, Jérôme Minis o J. Vicent Giner.

Pertal d’oferir programes de concert variats i atractius, L’Estança Harmònica ha creat diferents cicles de concerts inspirats en el patrimoni històric, artístic i arquitectònic de les nostres comarques, així com en les estacions i moments litúrgicde l’anyHan sigut especialment aplaudits pel públic, la premsa i les institucions els cicles «Pelegrinatge Musical per les Ermites Barroques», «Música Barroca en les Esglésies Monumentals», «Música sacra a les portes de la primavera» i els «Concerts barrocs de Nadal».

Des del 2007, L’Estança Harmònica ha recorregut moltes poblacions del País Valenciàoferint concerts de música barroca en esglésies, ermites, monestirs, auditoris, museus i cases de la cultura. D’aquesta manera, moltes de les grans obres musicals del barroc europeu han arribat a escenaris privilegiats on normalment no es programa música culta en directeAquesta tasca de divulgació ha representat un gran esforç, però alhora ha suposat una gran satisfacció per al públic per als músics.

Entre els escenaris on L’Estança Harmònica ha estat present, destaquen els Auditoris de Castelló i Peníscola,el Museu de Vilafamés, diversos Festivals de Música de Cambra,elscicles«Cantate Mariae»«La Soledad Sonora»i«Los lunes, concierto».Destaquemles inauguracions de les exposicions «LaLlum de la Memòria»i els concerts de la Sala Alfons el Magnànim en València. Durant l’estiu del 2018, L’Estança Harmònica va actuar en elprestigiós Festival de la Porta Ferrada deSant Feliu de Guíxols. I en l’estiu de 2019 L’Estança Harmònica va actuar en el Cicle del Desert de les Palmes amb un gran éxit de públic.

El nom L’Estança Harmònica fa referència a un espai i un temps d’harmonia musical compartida. A partir d’aquesta idea, un conjunt de músics amb gust i sensibilitat musical semblants han format aquesta formació vocal i instrumental per a reviure i traslladar als seus conciutadans l’emoció de la música europea dels segles XVII i XVIII. Amb aquest esperit, L’Estança Harmònica ha consolidat una proposta castellonense de música barroca històricament informada, apreciada pel públic i per les institucions.

Isabel Alcaraz González
i.alcaraz@yahoo.es
651 982 636
https://www.youtube.com/channel/UC9qbQJ4vN5lcMRB0B5Xij4w
Tipo de profesional
Música

Clásica

Vídeos
Situación
Avinguda Almassora 49, 8é.22ª, 12005 Castelló de la Plana