Unió Musical Alqueriense

Alquerías del Niño Perdido

La fundació de la Banda de la Societat Unió Musical Alqueriense data de l’any 1912 i ve actuant ininterrompudament des de la data, a excepció dels anys de la Guerra Civil.

L’any 1945 es fa càrrec de la Banda el director, Enrique Asensio, el qual va tenir la tasca de refer novament la Banda després del parèntesi de la Guerra Civil. L’any 1960 pren possessió de la Banda el director, Pascual Chordá amb el qual s’aconsegueix el Premi i Medalla de Plata al Certamen Provincial de la Diputació de l’any 1978, en Alcora. D. Pascual Chordá es jubila l’any 1980 i passa a ser director, D. José María Ferrer Serra. Amb el que s’aconsegueix el Primer Premi i Medalla d’Or del Certamen Provincial de la Diputació de Castelló, en la seva tercera secció, celebrat a Atzeneta del Maestrat. I el 1988 s’aconsegueix el Primer Premi del Certamen del Pasdoble celebrat a Burriana.

El 2001 pren possessió de la Banda Manuel Bonachera Pedrós amb el qual la Banda aconsegueix el Segon Premi de la Tercera Secció del Certamen Provincial de la Diputació, concretament el 29 d’abril de 2001. I també el 29 de juliol de 2001 la Banda realitza un concert a la Plaça del Comerç de Lisboa, convidada per la seva Oficina de Turisme. Va ser amb aquest director amb el qual la Banda va aconseguir el Primer Premi al Certamen Provincial de la Diputació de Castelló en la seva Tercera Secció, concretament el 27 d’abril de 2002. Aconseguint també en aquest any el Tercer Premi al Certamen Autonòmic celebrat el 20 d’octubre a Xest.

El 2003 pren possessió de la Banda Ferran Josep Miralles i Martínez. L’estiu del 2004 destaca l’actuació que la Banda realitza al parc de la màgia, a Disneyland París.

A partir de setembre de 2004 pren possessió de la Banda Sra Lidón Valer Cabaleiro. Sota la seva direcció s’aconsegueix el Segon Premi de la Tercera Secció del Certamen Provincial de la Diputació el 29 d’abril de 2006. I també en aquest mateix any la banda de música participa al Certamen Internacional Vall d’Aosta (Itàlia), aconseguint el primer premi en la tercera secció. El 17 abril 2010 participa al IV Certamen Internacional de Bandes de Música de la Sénia i aconsegueix el Primer Premi de la Segona Secció.

L’any 2010 la federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana va premiar la innovació de la UMA en concedir el premi Euterpe a la millor web bandística.

Des del 2011 participa com a banda de pràctiques dels Cursos de Direcció de Banda de Les Alqueries que té com a professors a D. José Rafael Pascual Vilaplana, Mr Douglas Bostock, Miquel Rodrigo i Tony Scholl.

Al 2012, any de celebració del centenari de la seva fundació, la Unió Musical Alqueriense ha participat en la commemoració del 25 aniversari del Palau de la Música de València i en el cicle “Les Bandes al Palau” realitzant un concert al Palau dels Arts de València.

En l’any 2013 participa convidada al Cicle “Amposta de Banda a Banda”, al Cicle “Reua a 4 bandes” i participa al 36 Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló obtenin el Primer Premi amb Menció d’Honor en la Tercera Secció. Aquest premi possibilita la participació de la banda al 35 Certamen Autonómic de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana obtenin el Primer Premi amb Menció d’Honor en la Tercera Secció.

En l’any 2014 participa als Concerts en commemoració del Dia de la Música Valenciana celebrats a l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló, al Palau de les Arts de València i a l’ADDA d’Alacant. A més al concert de Santa Cecília realitza la estrena de Bestiarium, obra composada per grans compositors de música de banda.

Recentment aconsegueix la Medalla d’Or al WMC de Kerkrade celebrat al Juliol del 2017. I en gener del 2018 participa convidada a realitzar un concert al prestigios congrés de música internacional Internationaler Blasmusik Kongress de Neu Ulm en Alemanya.

Després de cent anys d’història la UMA disposa d’una plantilla de 50 músics, una coral polifònica amb 40 membres i una Escola de Música que compta amb 120 alumnes.

Unió Musical Alqueriense
uniomusicalalqueriense@gmail.com
964511617 - 678383628
https://www.umalqueriense.es/
Tipo de profesional
Música

Bandas de Música

Grupos Corales

Actividades
Vídeos
Situación
Carrer Les Corts, 30 Alquerias del Niño Perdido